Ο πρώτος Μητροπολίτης που επισκέφθηκε το CERN

cern1

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ο Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιος (Εκκλησία της Βουλγαρίας) έγινε ο πρώτος Ορθόδοξος Επίσκοπος, που επισκέφθηκε το Ερευνητικό Κέντρο του CERN.

Το Ερευνετικό Κέντρο του CERN βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και της Γαλλίας, και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο.

Ο Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, έτυχε θερμής υποδοχής στο ερευνετικό κέντρο, ενώ μια φωτεινή επιγραφή τον καλωσόρισε αναγράφοντας το όνομά του.

Ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος βρέθηκε στο ερευνετικό κέντρο CERN μετά από πρόσκληση του κ. Ζαχαρία Ζόρνιτσα και του Καθηγητή Πυρινικής Φυσικής κ. Β. Betev.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Μητροπολίτης Αντώνιος, εξήρε τις μελέτες τις ερευνετικής ομάδας του CERN, τονίζοντας ότι "όλα αυτά τα πειράματα μας βοηθούν να μάθουμε περισσότερα."

"Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την αναζήτηση του "σωματιδίου του Θεού" επειδή αυτό είναι μέσα μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

cern3

cern

Εμφανίσεις: 84294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!