Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Νευροκοπίου Ναθαναήλ (ΦΩΤΟ)

neuro-tafi

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Χιλιάδες πιστοί και κληρικοί είπαν το "ύστατο χαίρε'' στον μακαριστό Μητροπολίτη Νευροκοπίου κυρό Ναθανάηλ.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γκότσε Ντελτσέφ.

Να αναφερθεί ότι στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του κυρού Ναθαναήλ, παρέστησαν σχεδόν όλοι οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Επίσης παρέστησαν οι πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, χιλιάδες πιστοί, κληρικοί από διάφορα μέρη της Βουλγαρίας.

Από την Ελλάδα παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων (Δράμας, Σιδηροκάστρου, Σερρών, Νεαπόλεως κ.α.), ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ζωγράφου, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παρακλήτου.

"Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναθαναήλ, δεν πρόδωσε ποτέ την πίστη του λαού. Τον σεβόντουσαν όλοι στο εξωτερικό, όχι μόνο οι κληρικοί, αλλά και αρχηγοί κρατών. Ήταν ένας πνευματικός ηγέτης, ήταν ένας μεγάλος πατριώτης, ένας αληθινός Βούλγαρος", ανέφερε στον λόγο του ο Δήμαρχος του Γκότσε Ντελτσέφ κ. Βλαντιμίρ Μοσκώφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια τελέστηκε νεκρική πομπή η οποία πέρασε σιωπηλά από το κέντρο της πόλης, όπου χιλιάδες πιστοί έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους Ποιμενάρχη ρίχνοντας λουλούδια.

Τέλος το σκήνωμα του Μητροπολίτη Νευροκοπίου ετάφη σε ειδικό τάφο, στον προαύλιο χώρο της Επισκοπής τον οποίο είχε φτιάξει ο ίδιος και είχε ζητήσει να ταφεί εκεί.

kideia8

kideia1

kideia2

kideia3

kideia4

kideia5

kideia6

kideia7 

Εμφανίσεις: 161103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!