Απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη Μητρόπολη Βάρνας ο Επίσκοπος Προβάτας

 ignat

Απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές για τη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας ο Επίσκοπος Ιγνάτιος, όπως μετέδωσε ο βουλγαρικός κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Επίσκοπος Ιγνάτιος υποστηρίζει ότι οι εκλογές είναι άκυρες και ότι στους άλλους δύο υποψήφιους, τους Επισκόπους Μπόρις και Σιόνι, πρέπει να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα.

"Οι εκλογές είναι νόθες όπως και οτιδήποτε συνδέεται με αυτές, είναι κακή, σκηνοθετημένη παράσταση. Αναφέρομαι στις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν για τον Επίσκοπο Μπόρις και τον Επίσκοπο Σιόνιι ότι πλήρωσαν για επισκοπικούς εκλέκτορες. Η πρακτική αυτή πρέπει να εκλείψει, για να μην αναφέρω τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας" σημειώνει ο Επίσκοπος Ιγνάτιος στην επιστολή του.

Χθες οι επισκοπικοί εκλέκτορες εξέλεξαν τον Επίσκοπο Αγαθονικίας, Μπόρις και τον Επίσκοπο Ιγνάτιο της Προβάντια ως επίσημους υποψήφιους για τη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη διεξάγονται, μετά το θάνατο του Μητροπολίτη Κυρίλλου, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο πνίγηκε σε παραλία κοντά στη Βάρνα.

Εν τω μεταξύ, λαϊκοί δήλωσαν ότι θέλουν ακύρωση των εκλογών σε όλες τις εκκλησίες της Βάρνας και άρχισαν να συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα την ακύρωση, επειδή υποστηρίζουν ότι ο Επίσκοπος Μπόρις εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε σκάνδαλα, ανέντιμες πράξεις και υπεξαιρέσεις.

Εμφανίσεις: 95668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!