Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Θα τον θυμόμαστε ως Πατριάρχη της ενότητας''

boulgarias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την κοίμηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Μαξίμου, ο οποίος στις 6 Νοεμβρίου 2013 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών.

Χθες, ο νυν Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση του προκατόχου του, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Τρογιάν.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πατριάρχη Μαξίμου.

"Στην ιστορία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατριάρχης Μάξιμος θα παραμείνει με χρυσά γράμματα. Γι' εμάς θα είναι πάντα ο Πατριάρχης της ενότητας, που κατάφερε να διατηρήσει την πίστη και για τις νεότερες γενιές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Σε άλλο σημείο κ. Νεόφυτος τόνισε: "Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά, και να διαφυλάξουμε ως Εκκλησία την εν Χριστώ Ενότητα."

Τέλος ο Πατριάρχης Βουλγαρίας άναψε ένα κεράκι και άφησε λίγα λουλούδια στον τάφο του μακαριστού Προκατόχου του.

Εμφανίσεις: 95775
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!