Οι υποψήφιοι για την Ιερά Μητρόπολη Βάρνας

boulgariki sinodos

Γράφει ο Savvas Peichev για την Romfea.gr


Ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για  τον νέο Μητροπολίτη Βάρνας και Πρεσλάβας, όρισε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προετοιμασίες για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτης Βάρνας, έχει οριστεί για την Κυριακή 17 Νοέμβριου.

Συγκεκριμένα στη Βάρνα θα συγκεντρωθούν επαρχιακοί εκλέκτορες – από 5 μητροπολιτικές περιφέριες, όπου κάθε περιφέρεια θα έχει 6 άτομα  για να συγκεντρωθούν συνολικά 30, τα οποία θα ορίσουν τους δυο υποψήφιους για την πλήρωση της Μητροπόλεως.

Στις 24 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, θα εκλέξει έναν από τους δύο υποψηφίους ο οποίος θα είναι και ο νέος μητροπολίτης Βάρνας.

Οι υποψήφιοι για τον μητροπολιτικό θρόνο της Ι.Μ. Βάρνας και Πρεσλάβας είναι λιγότεροι σε σύγκριση με τους υποψήφιους για Δυτικής Ευρώπης. 

Οι υποψήφιοι για την Ιερά Μητρόπολη Βάρνας και Πρεσλάβας είναι οι εξής:

1) Επίσκοπος Κρουπνέσκι Ιννοκέντιος

2) Επίσκοπος Μεσεμβρίσκη Ιάκωβος

3) Επίσκοπος  Τιβεριοπόλεως Τύχων

4) Επίσκοπος  Στοβίου Ναούμ

5) Επίσκοπος Ζνεπόλεως Ιωάννη

6) Επίσκοπος  Βελίκης Σιώνιος

7) Επίσκοπος Δραγοβιστίας Δανιήλ

8) Επίσκοπος  Τρανουπόλεως Κυπριανός

9) Επίσκοπος Αγαθονικείας Μπορίς

10) Επίσκοπος Προβάτας Ιγνάτιος  

11) Επίσκοπος Μπρανίτσης Γρηγόριος

12) Επίσκοπος Γλαβανίτσης Ιωάννης

13) Επίσκοπος  Μελίνσκι  Σεραφείμ

Μετά το πέρας των εκλόγων της Ι.Μ. Βάρνας, παραμένει ανοιχτό το θέμα της Επισκοπής Ρούσε, θέση την οποία κατείχε ο σημερινός Πατριάρχης Νεόφυτος.

Προς στιγμήν η Ιερά σύνοδος παραμένει σιωπηλή για το θέμα αυτό,  παραβιάζοντας έτσι τον Καταστατικό Χάρτη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 81356
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!