Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης

 

Antonii

Της Σοφίας Παφίλη για τη Romfea.gr

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέλεξε τον Επίσκοπο Αντώνιο (Antonii, 35) νέο Μητροπολίτη Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος σήμερα.

Με έδρα το Βερολίνο , η Ιερά Μητρόπολη της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης περιλαμβάνει τη Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία , Ολλανδία, Νορβηγία , Πορτογαλία, Ισπανία , Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο .

Η παραίτηση του προηγούμενου Μητροπολίτη κ. Συμεών, για λόγους υγείας, έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μητροπολίτης κ. Συμεών είχε εκλεγεί σε αυτή τη θέση από το 1986.

Ο νέος Μητροπολίτης κ. Αντώνιος έλαβε 10 ψήφους από την Ιερά Σύνοδο, με δύο Μητροπολίτες απόντες και αρκετές ελλείψεις,  εφόσον κάποιες επισκοπές είναι κενές. 

Ο κ. Αντώνιος γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1978 στην Στάρα Ζαγκόρα (Stara Zagora) και αποφοίτησε από το Σεμινάριο των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου στη Φιλιππούπολη, καθώς επίσης και από το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Αφού εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε ιερέας υπηρέτησε ως καθηγητής στο Θεολογικό Σεμινάριο του Πλοβντίβ (Plovdiv).

Το 2008 εξελέγη Επίσκοπος Plovdiv, χειροτονήθηκε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και υπηρέτησε στη Smolyan.

Τον Ιούνιο του 2010 διορίστηκε Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, θέση που διατήρησε μέχρι την παραίτηση του Μητροπολίτη Συμεών. 

Εμφανίσεις: 107811
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!