Ιεράρχες των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην ηγεσία της Βουλγαρίας

ImageΣτα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων με αφορμή τη 40η επέτειο της ενθρόνισης του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου, στις 3 Ιουλίου 2011, οι Επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γεώργιο Πυρβάνωφ.

Εκ μέρους των προσκεκλημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας χαιρετισμό στον Πρόεδρο απεύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος.

Την Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011 οι Ιεράρχες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κα Τσέτσκα Τσετσόβα, και εν συνεχεία έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μποΐκο Μπορίσωφ.

Η εκπρόσωποι της ηγεσίας της χώρας εξέφρασαν ικανοποίηση για την ενότητα της  Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησία, η οποία έχει επιτευχθεί τα τελευταία καθώς και για το υψηλό επίπεδο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στη χώρα.

Το υψηλό κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή των Προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στους εορτασμούς για τη 40ηεπέτειο της ενθρόνισης του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου.

Να αναφερθεί ότι ο Πρωθυπουργός προσέφερε στον Πατριάρχη Βουλγαρίας μια ποιμαντορική ράβδο, οποία έχει χαραγμένο πάνω τον Ιησού Χριστό, την Παναγία και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πατριάρχη Βουλγαρίας, υπενθυμίζοντας τον ενωτικό του ρόλο κατά την διάρκεια του σχίσματος.

ierarxes1

Εμφανίσεις: 56346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!