Από υποθερμία πέθανε ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος

barnas4

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η νεκροψία του Σεβ. Μητροπολίτη Βάρνας, ο οποίος το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή Τράκατα.

Οι πρώτες ενδείξεις της ιατροδικαστικής έρευνας αναφέρουν πως αιτία θανάτου του Μητροπολίτη Βάρνας είναι η υποθερμία, που προκλήθηκε από την πολύωρη παραμονή του στο κρύο νερό.

Επίσκοπος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας μιλώντας στην Romfea.gr  ανέφερε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Κύριλλος, κολύμπησε 600 μέτρα μακριά από την ακτή για αλίεια οστρακοειδών.

"Κατά τη διάρκεια του ψαρέματος είχε μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας, που είχε ως αποτέλεσμα η καρδιά του μητροπολίτη να σταματήσει να χτυπάει'', ανέφερε ο Επίσκοπος.

Να σημειωθεί πως η ιατροδικαστική έκθεση απεστάλη στην Ιερά Σύνοδο, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο βίαιου θανάτου, όπως πολλά ακούστηκαν μετά την είδηση του θανάτου.

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό την προεδρία του Πατριάρχη Νεοφύτου, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του Μητροπολίτη Βάρνας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι οι Ιεράρχες θα συνεδριάσουν πάνω από 10 ώρες, ώστε να διορίσουν Τοποτηρήτη στην χηρεύουσα Μητρόπολη Βάρνας.

Πιθανόν η Ιερά Σύνοδος να διορίσει Τοποτηρητή στην Μητρόπολη ανάμεσα από τους δύο Μητροπολίτες, τον Στάρα Ζαγκόρα Γαλακτίων η τον Λόβετς Γαβριήλ.

Τέλος ο Επίσκοπος Στοβίου κ. Ναούμ Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτη Κυρίλλου, ίσως να είναι και ο διάδοχος της χηρεύουσας μητροπόλεως Βάρνας.

Εμφανίσεις: 153628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!