Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Οι ηγέτες πρέπει να υπηρετούν τον λαό''

boulgarias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με το μετάλλιο του Επίτιμου Ανώτατου Ηγέτη τιμήθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, κατά τη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου με θέμα "Πνευματικότητα και Ηγεσία".

Το βράβειο απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομα που έχουν συμβάλει στην πνευματικότητα της χώρας, καθώς στην συμβολή τους στο Βουλγαρικό Έθνος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συνεδρίου η έλλειψη πνευματικότητας στην εποχή μας, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε μια κοινωνία που διψά για πρότυπα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "ο Θεός βάζει κάποιους ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις όχι για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, αλλά να είναι υπηρέτες του λαού."

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Νεόφυτος τόνισε: ''Η ταπείνωση είναι μια απαραίτητη αρετή για έναν πραγματικό ηγέτη."

"Η έλλειψη ταπείνωσης σε έναν ηγέτη και η έλλειψη εσωτερικής δύναμης για να ξεπεράσει τις εγωιστικές επιθυμίες, την υπερηφάνεια, τον εγωκεντρισμό, την έπαρση, αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για να δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που του έχουν αναθέσει τις ανάγκες τους", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεόφυτος.

Επίσης ο Πατριάρχης υπογράμμισε: "Ένας ηγέτης που από υπερηφάνεια πιστεύει ότι οι αποφάσεις του, είναι πάντα σωστές και ότι δεν μπορεί να κάνει λάθος, αποτελεί συνταγή για βέβαια αποτυχία."

"Όταν κάποιος έχει την εξουσία να παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και υπεύθυνος, αναλογιζόμενος την ανθρώπινη αδυναμία και ατέλεια του", συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

Τέλος ο κ. Νεόφυτος τόνισε: "Η ηγεσία είναι ένα δώρο του Θεού, αλλά επίσης είναι και μια μεγάλη ευθύνη. Όπως αναφέρει και η Αγία Γραφή: Σε όποιον δόθηκαν πολλά, θα ζητηθούν πολλά απ΄αυτόν και σ΄όποιον δόθηκαν περισσότερα, θα ζητηθούν περισσότερα (Λουκ. 12.48).''

brabeio

Εμφανίσεις: 78693
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!