Χωρίς ιδιοκτήτη ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι

alexander nevski hram

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ζήτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πρίγκηπα Αλεξάνδρου Νιέφσκι, θέλει να θέσει σε υπουργικό συμβούλιο ο Υπουργός Πολιτισμού Πέταρ Στογιάνοβιτς.

"Νομίζω ότι μέσα σε λίγες μέρες θα μπορούσαμε να βγούμε με μια προκαταρκτική άποψη για το πώς θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα", ανέφερε ο Υπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί ότι το θέμα για την ιδιοκτησία του Καθεδρικού Ναού, συζήτησαν πρόσφατα ο Υπουργός Πολιτισμού και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Σύμφωνα με τον Στογιάνοβιτς, το πρόβλημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας πρέπει να λυθεί από όλους τους αρμόδιους θεσμούς ταυτόχρονα.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας ανέφερε προς τον Υπουργό ότι, αναμένει το εν λόγω θέμα να επιλυθεί άμεσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας, έθεσε και διάφορα θέματα σχετικά με την Εκκλησία της Βουλγαρίας.

"Στο πρόσωπο του Πατριάρχη βρήκα κατανόηση για τα προβλήματα μας, τα οποία είναι προβλήματα όλης της Βουλγαρίας και όχι μόνο ενός θεσμού", ανέφερε μετά την συνάντηση ο κ. Στογιάνοβιτς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Καθεδρικού Ναού, υπάρχει και πρόβλημα με μοναστήρι στην περιοχή Ελεσνίτσα, το οποίο εξακολουθεί να μην επιστρέφει στην κανονική εκκλησία.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της υποχρεωτικής θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία, για το οποίο ο Υπουργός τόνισε: "Μπορώ, αν υπάρχει ενδιαφέρον, να θέσω το ζήτημα προς συζήτηση στην συνάδελφό μου, την υπουργό Παιδείας, και στη συνέχεια να βγει μια απόφαση της κυβέρνησης. Εγώ ως πολίτης αυτής της χώρας, ως πιστός, έχω μια άποψη, η απόφαση όμως πρέπει να ληφθεί από όλη την κυβέρνηση."

Τέλος Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Βουλγαρίας σχολιάζοντας στην Romfea.gr το εν λόγω ζήτημα, μεταξύ άλλων τόνισε: "Χώρις τίτλους ιδιοκτησίας δεν μπορεί να αποκατασταθεί ο Καθεδρικός Ναός, αλλά ούτε ευρωπαϊκά κονδύλια μπορεί να απορροφήσει."

Εμφανίσεις: 107131
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!