Ο Φιλιππουπόλεως Νικόλαος κατά Gay Film Festival

plobntib

"Το καθήκον της Ιεράς Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι να υπερασπίζει σταθερά τις χριστιανικές αρχές, καθώς και τους ηθικούς κανόνες, πάνω στους οποίους βασίζεται η καθιερωμένη από τον Θεό κοινωνική ηθική και τάξη. Χρέος μας είναι να καταδικάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου οι ταινίες του οποίου υμνούν την αμαρτία και προωθούν τη διάλυση της οικογένειας".

Αυτά τόνισε ο μητροπολίτης του Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος σε δηλώσεις του που στάλθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ με αφορμή την διοργάνωση στην πόλη ενός Φεστιβάλ Κινηματογράφου αφιερωμένου στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

"Η Ιερά Σύνοδος, οι κληρικοί και οι πιστοί-μέλη της Ιεράς Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αντιστέκονται με κατηγορηματικό τρόπο σ’ αυτή την δημόσια, επαίσχυντη επίδειξη της αμαρτίας της Σόδομας, η οποία παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Η αμαρτία αυτή έχει καταστροφικές συνέπειες για την φυσική και την ψυχική υγεία των ανθρώπων, διαλύει τις παραδοσιακές βάσεις και αρχές του βουλγαρικού λαού και υποβάλλει σε πειρασμό την νοοτροπία των παιδιών και των νέων μας", συνεχίζει ο μητροπολίτης που είναι γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις πάνω στα θέματα ηθικής της κοινωνίας, ταυτόχρονα όμως και με την κλίση του στην πολυτέλεια.

"Η Ιερά Σύνοδος καλεί τους αρμόδιους φορείς να απαγορεύσουν την διεξαγωγή αυτής της ανήθικης συνάθροισης, και τους πολίτες να μην λάβουν μέρος σ’ αυτή τη σιχαμερή απέχθεια, η οποία προσπαθεί να ανατρέψει την τάξη που έβαλε μέσα μας και στον κόσμο ο Κύριος", συνεχίζει στο μήνυμά του προς τα ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Σύμφωνα με τον ιερέα, οι αρχές του Πλόβντιβ δεν απέτρεψαν την εκδήλωση, είπε όμως ότι αναμένει αυτό να μην ξανασυμβεί.

"Η κοινωνία δεν είναι υποχρεωμένη να ανέχεται κάποιος να την προκαλεί επιδεικνύοντας την διαστροφή του, καθώς και να βλέπει πώς κάποιος καταστρέφει τις ψυχές των παιδιών μας, πώς δηλητηριάζει την ίδια την ιδέα για την ιερότητα της σχέσης μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας που σχηματίζει την οικογένεια, πάνω στην οποία βασίζεται το κράτος", προσθέτει ο Μητροπολίτης.

«Το γεγονός ότι οι διοργανωτές του λεγόμενου Γκέι Φεστιβάλ Κινηματογράφου "υποστηρίζουν"  την υποψηφιότητα του Πλόβντιβ για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,  πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειρωνεία, και είναι καλό παρόμοιες "υποστηρίξεις" στο μέλλον να μην γίνουν δεκτές», σχολίασε ο κ. Νικόλαος

Κατά τη γνώμη του, αν το Πλόβντιβ επιλεγεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019 αυτό θα γίνει χάρη στην αποδεδειγμένη τεράστια συμβολή του στον βουλγαρικό και παγκόσμιο πολιτισμό, χάρη στα επιτεύγματα των καλλιτεχνών και των δημιουργών του, και χάρη στην υπεράσπιση των αρχαίων πολιτιστικών και ηθικών αρχών.

Εμφανίσεις: 82051
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!