Η Εκκλησία της Βουλγαρίας τίμησε την 60η επέτειο της (ΦΩΤΟ)

epetio1

Για την Romfea.gr, Ιβάν Ζεκόβ

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 19 Μαϊου 2013 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.
Σήμερα η Εκκλησία της Βουλγαρίας εορτάζει την 60η επέτειο από την αποκατάσταση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, Στοβίου κ. Ναούμ, Τιβεριουπόλεως κ. Τύχων, Ζνεπόλεως κ. Ιωάννη, Λευκής κ. Παύλο και Μακαριουπόλεως κ. Κωνσταντίνο.

Να σημειωθεί ότι η εορτή της 60ης επετείου τελέστηκε 9 ημέρες μετά την κανονική ημερομηνία με σχετική απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.
Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την 60η επέτειο, ανέγνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίου κ. Ναούμ.

"Τις τελευταίες δεκαετίες δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για την Εκκλησία μας, παρόλα αυτά με την βοήθεια του Θεού, κλήρος και λαός αγωνίστηκαν για την μαρτυρία του Ευαγγελίου στη χώρα", αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα για τον σημερινό εορτασμό.

Επίσης προσθέτει: "Η κοινωνία μας διέρχερται μια πνευματική κρίση, διότι η κρίση δεν είναι μόνο κοινωνική και πολιτική, αλλά είναι μια κρίση αξιών, μια κρίση μακριά από την αιώνια αλήθεια του Θεού."

"Τιμούμε σήμερα την 60η επέτειο από την αποκατάσταση του Πατριαρχείου μας, οφείλουμε όμως ευλαβικά να θυμόμαστε τους γνωστούς και άγνωστους βούλγαρους μάρτυρες και ομολογητές της πίστεως, οι οποίοι διαφύλαξαν ως κόρην οφθαλμού όχι μόνο την πίστη αλλά και την ιστορία της Εκκλησίας μας", υπογράμμιζει χαρακτηριστικά το μήνυμα της Ι. Συνόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ευχήθηκε σε όλους για την σημερινή εορτή, τονίζοντας ότι "ο Θεός να ελεήσει να υπάρχει ευημερία στον λαό της Βουλγαρίας, καθώς και στην Εκκλησία πάντοτε να υπάρχει ενότητα."

Κλείνοντας ο Πατριάρχης κάλεσε τους νέους να γνωρίσουν την ορθόδοξη πίστη, υπογραμμίζοντας ότι έχουν την πλήρη ικανότητα να μάθουν αρκετά για την αλήθεια του Ευαγγελίου.

epetio2

epetio3

epetio7

epetio

Εμφανίσεις: 83180
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!