Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Οι άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια στην Εκκλησία''

boulgarias

Για την Romfea.gr, Ιβάν Ζέκοβ

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής της Σόφιας, λειτούργησε ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Ο ναός της Αγίας Κυριακής ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, οι οποίοι έφθασαν στον ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας.

Με τον Πατριάρχη Νεόφυτος συλλειτούργησαν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, καθώς και κληρικοί της Επισκοπής Σόφιας.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος στην ομιλία του έδωσε μεγάλη έμφαση στην πνευματική διάσταση της κρίσης, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "παραμένει κρυμένη πίσω από τις οικονομικές δυσκολίες."

"Η κοινωνία μας βιώνει ημέρες δοκιμασιών! Πολλές ψυχές έχουν έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια, βλέποντας καθημερινά να αυξάνεται η αβεβαίοτητα του αύριο", σημείωσε ο Πατριάρχης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νεόφυτος τόνισε: "Στις ημέρες της αβεβαίοτητας και της κοινωνικής αναταραχής, οι άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια στην Εκκλησία"

Επίσης ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα αυτοκτονιών, γεγονός που χαρακτηρισέ τρομέρα θλιβερό.

"Η Εκκλησία δεν αποδέχεται την αυτοκτονία, γι' αυτό ο αυτόχειρας δεν μπορεί να ταφεί ως χριστιανός. Η Εκκλησία στο θέμα αυτό είναι σαφής", υπογράμμισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

Εμφανίσεις: 75988
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!