Η ενθρόνιση του Πατριάρχη Βουλγαρίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

boulgarias

Του ανταποκριτή μας, Ιβάν Ζέκοβ

ΣΟΦΙΑ - Με ιδιαίτερη επισημότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.

Να αναφερθεί ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας, εξέλεξε νέο Προκαθήμενο μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Στην τελετή παρέστησαν ο Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων κατά τόπους Εκκλησιών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Τσεχίας κ. Χριστοφόρος, ο Πρωθυπουργός κ. Πλεβνέλιεφ, Υπουργοί, Βουλευτές και χιλιάδες πιστοί που συγκεντρώθηκαν από νωρίς πέριξ του Καθεδρικού Ναού.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον Πατριάρχη Νεόφυτο προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Αναλμβάνεται το πηδάλιο της Βουλγαρικής Εκκλησίας, σε μια πολύ ταραγμένη και δύσκολη εποχή, όχι μόνο για την Εκκλησία, αλλά και για όλη την Βουλγαρία."

Στη συνέχεια ο κ. Ιωαννίκιος έκανε αναφορά στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχει κρίση αξιών.

Ο νέος Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, στην αντιφώνησή του, δήλωσε ότι προτεραιτότητα του είναι το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο των κληρικών.

Φώτο: Στέφκα Μπορίσοβα

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ:


boulgarias1

boulgarias15

boulgarias2

boulgarias3

boulgarias4

boulgarias5

boulgarias6

boulgarias7

boulgarias8

boulgarias9

boulgarias10

boulgarias11

boulgarias12

boulgarias13

boulgarias14

Εμφανίσεις: 146528
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!