Υψηλά μέτρα ασφαλείας για την εκλογή Πατριάρχη

boulgaria sinodos

Του ανταποκριτή μας, Ιβάν Ζέκοβ

ROMFEA.GR | Με υψηλά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, τόσο η εκλογή όσο και η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα κανείς δεν θα μπορεί να εισέλθει εντός αλλά και περιμετρικά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, χωρίς ειδική άδεια και την σχετική πρόσκληση.

Στις εισόδους προς τον Καθεδρικό Ναό θα υπάρχουν ειδικά εμπόδια, ενώ οι αστυνομία θα πραγματοποιεί με σαρωτή ελέγχους για διάφορα αντικείμενα.

Τα αυστηρά μέτρα ισχύουν για την ασφάλεια των προσκεκλημένων, όπως του Προέδρου της Βουλγαρίας, του Πρωθυπουργού, διπλωματών, βουλευτών καθώς και των Αντιπροσωπειών από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει το Σάββατο τους τρείς υποψηφίους, ενώ κάθε υποψήφιος πρέπει να λάβει 10 ψήφους από τους 13.

Κύριοι διεκδικητές του Πατριαρχικού Θρόνου είναι ο Τοποτηρητής Σεβ. Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Ρούσε κ. Νεόφυτος.

Φώτο: Το κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας

Εμφανίσεις: 81021
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!