Μητροπολίτης Βάρνας: "Υπάρχει ενότητα στην Ιερά Σύνοδο"

mnimosino

Romfea.gr | Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Τρογιάν, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Μαξίμου.

Ο Τοποτηρητής του Θρόνου Σεβ. Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος, αναφερόμενος για τον Πατριάρχη Μάξιμο τόνισε: "Θα θυμόμαστε πάντα τα μεγάλα κατορθώματα του Πατριάρχη Μάξιμου. Ήταν πρώτυπο για όλους μας, στο ποιμαντικό και διοικητικό έργο".

"Πάντοτε με ταπείνωση, υπομονή, καλοσύνη και ευγένεια αντιμετώπιζε όλες τις δυσκολίες, ενώ αγωνιζόταν για την ενότητα της Εκκλησίας της Βουλγαρίας", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Βάρνας.

Ο Τοποτηρητής του Θρόνου αναφέρθηκε και στην απουσία ορισμένων Αρχιερέων, τονίζοντας ότι "είναι φυσικό να υπάρχουν και απουσίες. Δόξα τω Θεώ υπάρχει ενότητα μεταξύ των μελών της Ιεράς Συνόδου και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί."

"Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορές και διαιρέσεις στην Ιερά Σύνοδο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κύριλλος.

Τέλος να σημειωθεί ότι μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Πατριάρχη Μαξίμου, τελέστηκε σε όλες της Εκκλησίες της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

mnimosino4

mnimosino2

mnimosino3

mnimosino1

Εμφανίσεις: 86699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!