Επιστρέφει στους κόλπους της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

inokentiosΗ Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να επιτρέψει στον μητροπολίτη Ινοκέντιο, τον ηγέτη της λεγόμενης Εναλλακτικής Συνόδου, να επανέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, χθες, ο επικεφαλής Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ναούμ.

Τον Ιούλιο του 2004, η βουλγαρική αστυνομία ανάγκασε εκατοντάδες κληρικούς, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τους κόλπους της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να φύγουν από τις εκκλησίες, τα μοναστήρια ή τα ξωκλήσια, όπου διακονούσαν.

Ακολούθησε, δε, προειδοποίηση της Ιεράς Συνόδου ότι οι κληρικοί αυτοί εμπλέκονται σε συναλλαγές που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία.

Ο μητροπολίτης Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας Γιόσεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος ψήφισε ομόφωνα υπέρ της επιστροφής του Ιννοκέντιου, τον οποίο και προσκάλεσε να παραστεί σε συλλείτουργο το προσεχές Σάββατο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από την εκδημία του Πατριάρχη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μάξιμου.

Εκτός του Ιννοκέντιου, αναμένεται να επιστρέψουν στους κόλπους της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αρκετοί ακόμη από τους διαφωνούντες.

Εμφανίσεις: 88719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!