Το ύστατο χαίρε στον Πατριάρχη Βουλγαρίας (Video)

61039275

Χιλιάδες πιστοί αποχαιρέτησαν σήμερα, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 τον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κυρό Μάξιμο.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και πλειάδα Ιεραρχών.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, αναφέρθηκε στην μεγάλη εκκλησιαστική προσωπικότητα τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρό Μάξιμο, ο οποίος όπως ανέφερε εργάστηκε με ζήλο και αποστολικό φρόνημα.

"Με θλίψη και συνοχή καρδίας προπέμπομεν κλήρος και λαός, σήμερα στην αιωνιότητα τον μακαριστό Πατριάρχη Μάξιμο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αυτοκεφαλία που παρεχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Βουλγαρίας το 1945, αλλά και το 1961 που την ανύψωσε σε Πατριαρχείο.

Τέλος αυτή την ώρα τελείτε στην Ιερά Μονή Τρογιάν, όπου ο μακαριστός Πατριάρχης Μάξιμος θα ενταφιαστεί.

 

Εμφανίσεις: 152140
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!