Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Ήρθα να πω αντίο στον αδελφό Πατριάρχη Μάξιμο''

barth

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

"Έχω πολλές αναμνήσεις με τον μακαριστό Πατριάρχη Μάξιμο, γι' αυτό και ήρθα στη Σόφια για να τον αποχαιρετήσω", ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ο οποίος έφτασε σήμερα στην Σόφια.

Επίσης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: "Έχω έρθει πολλές φορές στην Βουλγαρία, αλλά αυτή την φορά ήρθα για ένα θλιβερό γεγονός. Ήρθα να πω αντίο στον αδελφό Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμο, ο οποίος για 41 χρόνια διακόνησε από τον Πατριαρχικό Θρόνο".

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφερόμενος στον μακαριστό Πατριάρχη, ανέφερε ότι "αυτά τα 41 χρόνια δεν ήταν εύκολα για τον Πατριάρχη Μάξιμο, αλλά ήταν μαχητής, είχε υπομονή και ο Θεός βοήθησε ο λαός της Βουλγαρίας να αναπνέει τώρα ελεύθερα και πριν πεθάνει να δει την Βουλγαρία μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης ασπάστησε το σκήνωμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας, ενώ άναψε ένα κεράκι στην μνήμη του.

Τέλος να σημειωθεί ότι έξω από τον Ναό της Αγίας Κυριακής, έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από κόσμο, ο οποίος θέλει να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον Πατριάρχη τους.

Εμφανίσεις: 85824
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!