Τα 98α γενέθλια του Πατριάρχη Μαξίμου γιόρτασαν στην Βουλγαρία

2VSN 8106

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Τα 98α γενέθλια του Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μαξίμου, γιόρτασε κλήρος και λαός στη Σόφια.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, τελέστηκε λαμπρή Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Πατριάρχη Μαξίμου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σλίβεν κ. Ιωαννικίου.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Εκπρόσωποι των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στα 100 χρόνια από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού.

Να σημειωθεί ότι Καθεδρικός Ναός χτίστηκε προς τιμήν του Ρωσο-τουρκικού πολέμου 1877 – 1878, αλλά και της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας δεν μπόρεσε να παραστεί στην Θεία Λειτουργία, διότι νοσηλεύεται στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Σόφιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο γιατρός του Πατριάρχη, ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Μάξιμος έχει αδυναμία και δεν θα αντέξει να παραμείνει στο ναό τόση ώρα.

Επίσης ο γιατρός διέψευσε όσα ακούγονται τελευταία στα Βουλγαρικά ΜΜΕ, ότι ο Πατριάρχης Μάξιμος είναι σε κώμα, τονίζοντας ότι ο Πατριάρχης λόγω του διαβήτη βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, αποφάσισαν να εορτάσουν χωρίς τον Πατριάρχη, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο για να ασπαστεί την εικόνα το αντίγραφο της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος.

Τέλος ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος, με γραπτό μήνυμά του ζητάει από τον λαό της Βουλγαρίας να προσεύχεται για αυτόν στον Θεό για ταχεία ανάρρωση.

Εμφανίσεις: 83072
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!