Τα 95α γενέθλια του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου

ImageΣόφια - Χθες, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009, ημέρα 95ων γενεθλίων του, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος εγκαινίασε το νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας

στο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

 

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τέλεστηκε με τη συμμετοχή των Μελών της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, πολλών βοηθών Επισκόπων καθώς και πλήθος πιστών.

 

Επίσης, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μέλη της κυβερνήσεως και του κοινοβουλίου της Βουλγαρίας, καθώς επίσης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Βουλγαρία κ. Γ. Ν. Ισάκωφ.

 

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας και της ευχαριστήριας δέησης ο Μητροπολίτης Ρούσεν κ. Νεόφυτος, χαιρέτησε τον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Εκκλησίας εκ μέρους της Ιεραρχίας, του ιερού κλήρου και του ποιμνίου.

 

Τέλος, να αναφερθεί, ότι τις συγχαρητήριες επιστολές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπισκόπου Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, ανέγνωσε ο επιτελών χρέη ταμία του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια, ιερομόναχος Ζωτικός (Γκαέφσκυ). 
Εμφανίσεις: 38230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!