Φωτογραφίες από την επίσκεψη Βαρθολομαίου στον Πατριάρχη Βουλγαρίας

ImageΜε τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μάξιμο συναντήθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνάντηση των δύο Προκαθημένων πραγματοποιήθηκε σε αδελφικό και εγκάρδιο κλίμα.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος, καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην Μητρόπολη Σλίβεν στη Μαύρη Θάλασσα, όπου εκεί τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου.

Επίσης, τον ευχαρίστησε για την τριήμερη επίσκεψή του στην Μητρόπολη Φιλιππουπόλεως για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, καθώς και ότι πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε την Σόφια για να τον επισκεφθεί.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Μάξιμος τόνισε: «Παναγιώτατε, παρόλο που η υγεία μου, δεν μου επιτρέπει να Σας, ακολουθήσω στην επίσκεψη που πραγματοποιείτε, με την καρδιά μου όλες αυτές τις ημέρες νοερώς ήμουν συνέχεια δίπλα Σας».

Τέλος, ο Πατριάρχης Μάξιμος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αγάπη που δείχνει προς τον Βουλγαρικό λαό, όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και σε όλες τις επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο.

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Πρόεδρο Παρβάνοφ

Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας  Γκεόργκι Παρβάνοφ συναντήθηκε σήμερα Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος Παρβάνοφ, εξέφρασε την χαρά του, ότι η εικόνα της Παναγίας των Πατέρων από τα Ιεροσόλυμα βρίσκετε στη Φιλιππούπολη, και ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την χειρονομία αυτή.

Επίσης, ο κ. Παρβάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσπάθειες του, όσον αφορά την επανένωση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εν συνεχεία τον συνεχάρη και για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει, για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, ότι το Βουλγαρικό Κράτος προσπαθεί να βρει πόρους για την συντήρηση και επισκευή της εκκλησιαστικής του περιουσίας, και ιδιαίτερα την Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Παρβάνοφ, για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι αυτό "είναι και μια πρόκληση, αλλά προσφέρει και μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία".

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πρόσθεσε ότι «χρέος μας, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία να διατηρήσει την ενότητα».

Φωτογραφίες: Romfea.gr

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 83714
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!