Ανεύθυνες οι φήμες για την υγεία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

ImageΠολλά ακούστηκαν και εγράφησαν τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μαξίμου, τόσο στον τύπο όσο και στο διαδίκτυο.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επιδείνωση της υγείας του Πατριάρχη Μαξίμου, τα οποία διέψευσε άμεσα το Συνοδικό γραφείο του Πατριάρχη, κάνοντας λόγο για «ψευδής και παραπλανητικές πληροφορίες».

Επίσης ανέφεραν, ότι «ο Πατριάρχης διαχειρίζεται ενεργά τις υποθέσεις της Βουλγαρικής Εκκλησίας, και συμμετέχει ενεργά στις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου».

Μιλώντας για το εν λόγω ζήτημα και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ρούσσε κ. Νεόφυτος, τόνισε: «Ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας χαίρει άκρας υγείας, και όλα αυτά περί της υγείας του είναι απλώς φήμες».

«Την Κυριακή, ο Πατριάρχης Μάξιμος θα προεξάρχει και της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι της Ιεράς Συνόδου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νεόφυτος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πάσχει από χρόνιο σακχαρώδη διαβήτη, αλλά σύμφωνα με το περιβάλλον του προσέχει πάρα πολύ την διατροφή του.

Επίσης, μετά από κάταγμα που είχε υποστεί και στα δύο πόδια, με το πέρασμα των χρόνων δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί πολλές φορές, γι΄ αυτό και σε κάθε λειτουργία υπάρχουν δύο ιερείς δίπλα του για να τον βοηθήσουν αν χρειαστεί.

Εμφανίσεις: 65218
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!