Ο Πατριάρχης Κύριλλος τέλεσε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Μόσχας Ποιμένος

ImageΣε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε τη Δευτέρα από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, το ιερό μνημόσυνο με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Μόσχας κυρού Ποιμένος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τέλεσε το μνημόσυνο ενώπιον του τάφου του Πατριάρχη, ο οποίος βρίσκεται σε κρύπτη του Καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρος, ο Μητροπολίτης Κολόμνας Ιουβενάλιος, ο Μητροπολίτης Όρενμπουργκ, ο Αρχιεπίσκοπος Ίστρας Αρσένιος, ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας, Αρχιεπίσκοπος Βεροίας Ευγένιος, ο Αρχιεπίσκοπος Σεργκίεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, ο Μπριάνσκ Θεοφύλακτος, ο Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, και ο Περεγιασλάβ Αλέξανδρος.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου διανεμήθηκαν σε όλους τους πιστούς, από μια εικόνα του μακαριστού Πατριάρχη Ποιμένος.

Να αναφερθεί, ότι ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας Ποιμήν εξελέγη στον Πατριαρχικό Θρόνο της Ρωσίας το 1971, και εκοιμήθη στις 3 Μαΐου το 1990.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο μακαριστός Πατριάρχης Μόσχας είχε πραγματοποιήσει επίσημη ειρηνική επίσκεψη το 1972 στην Εκκλησία της Ελλάδος, όπου ο τότε Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α' (Κοτσώνης) τον παρασημοφόρησε με την ανώτατη τιμή της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Image

Image

Φώτο2 - Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄ παρασημοφορεί τον Πατριάρχη Μόσχας Ποιμένα

Εμφανίσεις: 28923
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!