Χειροτονία Επισκόπου στο Μοναστήρι της Αγίας Ματρώνας (ΦΩΤΟ)

ag matrona-23

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Ποκρόβσκι της Μόσχας (Αγίας Ματρώνας).

Να αναφερθεί ότι σήμερα εκτός από την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, εορτάστηκε και η 380η επέτειος από την ίδρυση και την 20η από την αναβίωση της Μονής Ποκρόβσκι.

Κατά την είσοδό του στο Μοναστήρι ο Πατριάρχης προσκύνησε την λάρνακα της Αγίας Ματρώνας και στη συνέχεια ευλόγησε τους πιστούς.

Επίσης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, χειροτόνησε σε Επίσκοπο Σορόκα τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Μοσχνεγκούτσου, Βοηθό της Επισκοπής Κισινίεφ στη Μολδαβία.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, ο Πρέσβης της Μολδαβίας στην Ρωσία, Διπλωμάτες και πλήθος πιστών.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος προσευχήθηκε για την ειρηνή στην Ουκρανία, καθώς και για τον Μητροπολίτη Καρελίας και Πετροζαβόντσκ κ. Εμμανουήλ ο οποίος εκοιμήθη τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 65 ετών.

Τέλος ο Πατριάρχης προσέφερε στο Μοναστήρι μια εικόνα με τον Μυστικό Δείπνο, ενώ με αφορμή την ημέρα απένειμε διάφορα παράσημα της Ρωσικής Εκκλησίας.

ag matrona-1

ag matrona-2

ag matrona-3

ag matrona-4

ag matrona-5

ag matrona-6

ag matrona-28

ag matrona-7

ag matrona-9

ag matrona-10

ag matrona-11

ag matrona-12

ag matrona-13

ag matrona-14

ag matrona-15

ag matrona-16

ag matrona-17

ag matrona-18

ag matrona-19

ag matrona-20

ag matrona-29

ag matrona-21

ag matrona-22

ag matrona-24

ag matrona-25

ag matrona-27

ag matrona-31

ag matrona-32

Εμφανίσεις: 49157
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!