Έφτασε στη Μόσχα ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης (ΦΩΤΟ)

TSA

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στη Μόσχα έφτασε πριν από λίγο ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης, ο οποίος αναχώρησε το απόγευμα από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Τον Πατριάρχη Ιωάννη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, ο Ίστρας κ. Αρσένιος, ο Φιλιππουπόλεως κ. Νήφων, ο Ποντόλσκ κ. Τύχων, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και πλειάδα κληρικών.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας έφτασε στη Μόσχα προκειμένου να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο και τον ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ, όπου μαζί τους θα έχει συνομιλίες για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο Πατριάρχη Μόσχας θα συζητήσουν και για τις προετοιμασίες που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2016 στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Πατριάρχης Ιωάννης θα τιμηθεί με το ετήσιο βραβείο του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Εθνών, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Σύμφωνα πάντως με τον Πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζει ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, οι οποίες ξεκινούν από τον Άγιο Μιχαήλ πρώτο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ρωσίας τον θαυματουργό ο οποίος λέγεται ότι ήταν από τα μέρη της Συρίας.

antioxeias-1

antioxeias-2

antioxeias-3

antioxeias-4

antioxeias-5

antioxeias-6

antioxeias-7

antioxeias-8

antioxeias-9

antioxeias-10

antioxeias-11

Εμφανίσεις: 33511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!