Η εορτή της Υπαπαντής και χειροτονία Επισκόπου στη Μόσχα (ΦΩΤΟ)

ipapanti mosxa-9

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου σήμερα, Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Σρέτενσκι (Υπαπαντής) στη Μόσχα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιο, Πέρμ κ. Μεθόδιο, Τούλα Αλέξιο, Τόμσκ Ράστισλαβ, Χάντι - Μανσίνσκ Παύλο και τον Επίσκοπο Σολτσενογκόρσκι Σέργιο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλε η περίφημη χορωδία της Ιεράς Μονής Σρετένσκι με χοράρχη τον Νίκων Σίλα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας για ακόμη μια φορά κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Φώτιο Ευτίχεβα σε Επίσκοπο Ούγκρα και Νιάγκαν, Βοηθό της Αρχιεπισκοπής Χάντι Μανσίσκ.

Επίσης ο Πατριάρχης τέλεσε και την χειροτονία Πρεσβυτέρου του διακόνου Ιννοκέντιου, αδελφού της Ιεράς Μονής Υπαπαντής.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος ανέγνωσε το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας, επί τη ευκαιρία της Ημέρας της Ορθόδοξης Νεολαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Σεστάκωφ, ενώ τον Πατριάρχη προσφώνησε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Τύχων Σεβγκούνωφ.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Τύχων για τα καλά του λόγια, ενώ τον συνεχάρη για το μεγάλο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο επισκέφθηκε τον υπό κατασκευή περικαλή ναό, που θα είναι αφιερωμένος στους Νεομάρτυτες και Ομολογητές της Ρωσίας.

ipapanti mosxa-1

ipapanti mosxa-2

ipapanti mosxa-3

ipapanti mosxa-4

ipapanti mosxa-6

ipapanti mosxa-7

ipapanti mosxa-8

ipapanti mosxa-10

ipapanti mosxa-11

ipapanti mosxa-12

ipapanti mosxa-13

ipapanti mosxa-14

ipapanti mosxa-15

ipapanti mosxa-16

ipapanti mosxa-17

2P20150215-VSN 7513-1200

ipapanti mosxa-18

ipapanti mosxa-19

ipapanti mosxa-20

ipapanti mosxa-21

ipapanti mosxa-22

ipapanti mosxa-23

Εμφανίσεις: 37442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!