Η Μόσχα υποδέχθηκε το χέρι του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

mosxa-xeri-3

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στο τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, που μετέφερε στη Μόσχα ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Το ιερό λείψανο έφτασε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Νοβοσπάσκι, όπου το υποδέχθηκε πρώτα ο Επίσκοπος Αναστάσεως Σάββας.

Αμέσως μετά ο Ηγούμενος και οι πατέρες της Μονής επεφύλαξαν μεγαλοπρεπή υποδοχή στον Μητροπολίτη Βεροίας που μετέφερε το ιερό λείψανου του Αγίου Δημητρίου, οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα ενώ οι τυμπανιστές σχημάτισαν πομπή μέχρι την είσοδο του Ναού.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας τοποθέτησε το ιερό λείψανο σε ειδικό προσκυνητάρι στο μέσο του Ναού προς προσκύνηση των πιστών, και στη συνέχεια τελέστηκε παράκληση προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου.

Μετά το πέρας της προσευχής ο Επίσκοπος Σάββας προσφώνησε τον Μητροπολίτη Βεροίας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για την χώρα η έλευση του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Τέλος ο Επίσκοπος της Ρωσικής Εκκλησίας δεν παρέλειψε να ανέφερει ότι το ιερό κειμήλιο έφτασε στην Ρωσία, σε μια περίοδο που συμπληρώνονται 70 χρόνια από την μεγάλη νίκη επί του φασισμού.

mosxa-xeri-1

mosxa-xeri-2

mosxa-xeri-4

mosxa-xeri-5

mosxa-xeri-6

mosxa-xeri-7

mosxa-xeri-8

mosxa-xeri-9

mosxa-xeri-10

mosxa-xeri-11

mosxa-xeri-12

mosxa-xeri-13

mosxa-xeri-14

mosxa-xeri-15

mosxa-xeri-16

mosxa-xeri-17

mosxa-xeri-18

Εμφανίσεις: 58029
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!