Ο Πατριάρχης Κύριλλος καλεί Αχρίδος για αποθεραπεία στη Μόσχα

mosxas-axridos

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία χαιρέτισαν, σήμερα, την αποφυλάκιση του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας Ιωάννη.

Σε κοινή ανακοίνωση των ορθοδόξων εκκλησιών των δύο αυτών χωρών γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες του Πατριαρχείου της Μόσχας για την αποφυλάκιση του Ιωάννη και στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στα Σκόπια για τον σκοπό αυτό ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκι Ιλαρίων, ο οποίος είχε στα τέλη του προηγούμενου έτους συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον επικεφαλής της αποκαλούμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" (η οποία δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία του κόσμου) Στέφανο, ζητώντας από αυτούς να ασκήσουν της επιρροή τους για την αποφυλάκιση του Ιωάννη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κάλεσε τον Ιωάννη στη ρωσική πρωτεύουσα για αποθεραπεία, μετά τα προβλήματα υγείας που εμφάνισε από τον εγκλεισμό του στις φυλακές των Σκοπίων.

Ο Ιωάννης αποφυλακίστηκε, χθες, ύστερα από τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων κι ενώ είχε καταδικαστεί από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ σε φυλάκιση 5,5 ετών.

Εμφανίσεις: 55355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!