Πατριάρχης Μόσχας: Έξι χρόνια από την ενθρόνισή του (ΦΩΤΟ)

mosxas-ekti-epetio-11

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 η έκτη επέτειος από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος εόρτασε την επέτειο με πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, παρουσία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας που μεταφέρθηκε από το Σμολένσκ.

Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ο Κρουτίσης Ιουβενάλιος, ο Κισινάου Βλαδίμηρος, ο Τασκένδης Βικέντιος, ο Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος, ο Μινσκ Παύλος, ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Ανατολικής Αμερικής Ιλαρίωνας, ο Ρίγας και πάσης Λετονίας Αλέξανδρος και άλλοι 100 Ιεράρχες.

Επίσης με τον Πατριάρχη Μόσχας ενώθηκαν οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ρωσία: Μητροπολίτης Κηρύνης Αθανάσιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Επίσκοπος Μοραβίτσκι Αντώνιος (Πατριαρχείο Σερβίας), Αρχιμανδρίτης Στέφανος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Αρχιμανδρίτης Θεόκτιστος (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ (Εκκλησία της Τσεχίας).

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού ως εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν, ο Υπουργός Μεταφορών, ο Πρόεδρος της Δούμα, Βουλευτές, οι Αρχές, Κληρικοί, Μοναχοί, Μοναχές και χιλιάδες πιστοί.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας ανύψωσε σε Μητροπολίτη τον Επίσκοπο Χάντι-Μανσίσκ κ. Παύλο και τον Επίσκοπο Τσιντίνσκ κ. Βλαδίμηρο, ενώ χειροτόνησε τον διάκονο Αντρέα Ντιασένκο σε Πρεσβύτερο.

Εκ μέρους των Μελών της Ιεράς Συνόδου και της Ρωσικής Εκκλησίας τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, προσφώνησε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.

Τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος λόγω της ημέρας απένειμε διάφορα παράσημα σε Μητροπολίτες και Αρχιεπισκόπους για την διακονία τους, αλλά και για τις δικές τους προσωπικές επετείους.

mosxas-ekti-epetio-1

mosxas-ekti-epetio-2

mosxas-ekti-epetio-3

mosxas-ekti-epetio-4

mosxas-ekti-epetio-5

mosxas-ekti-epetio-6

mosxas-ekti-epetio-7

mosxas-ekti-epetio-8

mosxas-ekti-epetio-9

mosxas-ekti-epetio-10

mosxas-ekti-epetio-12

mosxas-ekti-epetio-13

mosxas-ekti-epetio-20

mosxas-ekti-epetio-14

mosxas-ekti-epetio-15

mosxas-ekti-epetio-16

mosxas-ekti-epetio-17

mosxas-ekti-epetio-18

 mosxas-ekti-epetio-19

mosxas-ekti-epetio-21

mosxas-ekti-epetio-22

mosxas-ekti-epetio-23

mosxas-ekti-epetio-24

mosxas-ekti-epetio-25

mosxas-ekti-epetio-26

mosxas-ekti-epetio-27

mosxas-ekti-epetio-28

mosxas-ekti-epetio-29

mosxas-ekti-epetio-30

mosxas-ekti-epetio-31

mosxas-ekti-epetio-32

mosxas-ekti-epetio-33

mosxas-ekti-epetio-34

mosxas-ekti-epetio-35

mosxas-ekti-epetio-36

mosxas-ekti-epetio-37

mosxas-ekti-epetio-38

Εμφανίσεις: 50502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!