Χειροτονία Επισκόπου από τον Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ)

0episkopos-6

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο, για την μνήμη του Αγίου Πέτρου Μόσχας του Θαυματουργού.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Μινσκ κ. Παύλο, τον Μητροπολίτη Ίστρας κ. Αρσένιο, τον Αρχιεπίσκοπο Βίτεμπσκ κ. Δημήτριο, τον Αρχιεπίσκοπο Νοβογκρουντ κ. Γιούρι, τον Επίσκοπο Ντμιτροβ κ. Θεοφύλακτο, τον Επίσκοπο Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιο, τον Επίσκοπο Ποντόλσκ κ. Τύχων, τον Επίσκοπο Μπορίσοφ Βενιαμίν, τον Επίσκοπο Ορέχοβο Παντελεήμων, τον Επίσκοπο Αναστάσεως Σάββα και πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησία για ακόμη μια Θεία Λειτουργία προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι τα άμφια του Πατριάρχη Κυρίλλου ήταν στα πρότυπα του Αγίου Πέτρου όπως απεικονίζεται στις αρχαίες εικόνες.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργία χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Ντορονίν σε Επίσκοπο Σλούτσκ και Σολιγκόρσκ στην Λευκορωσία.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης τέλεσε δέηση ενώπιον του αφθάρτου λειψάνου του Αγίου Πέτρου τα οποίο βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως στο Κρεμλίνο.

"Ο Άγιος Πέτρος ήταν άνθρωπος της ενότητας σε ολόκληρη την Ρωσική Εκκλησία. Υπηρέτησε πιστά όλους τους ανθρώπους που ζούσαν από τον Βορρά μέχρι τον νότο και από την δύση μέχρι την ανατολή. Ήταν ένας αληθινός θεματοφύλακας της πνευματικής ενότητας της Αγίας Ρωσίας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας τόνισε: "Προσευχόμαστε στον Άγιο Πέτρο για να συμφιλιώσει τους ανθρώπους και να σταματήσει η αιματοχυσία, αλλά και διατηρηθεί η πνευματική ενότητα της Εκκλησίας και του λαού."

0episkopos-2

0episkopos-4

0episkopos-5

0episkopos-7

0episkopos-8

0episkopos-9

0episkopos-10

0episkopos-12

0episkopos-13

0episkopos-14

0episkopos-15

0episkopos-16

0episkopos-17

0episkopos-18

Εμφανίσεις: 56616
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!