Ο Πατριάρχης Μόσχας στην Πινακοθήκη του Ίλια Γκλαζούνωφ (ΦΩΤΟ)

pinakothiki-5

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη του Καλλιτέχνη Ιλία Γκλαζούνωφ, επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Στην είσοδο της Πινακοθήκης τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας υποδέχθηκε ο Ιλία Γκλαζούνωφ και το προσωπικό.

Στη συνέχεια ο Καλλιτέχνης ξενάγησε τον Πατριάρχη στις αίθουσες της πινακοθήκης, μιλώντας για τα έργα που δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές περιόδους.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 700 έργα ζωγραφικής, της ρωσικής πολιτιστικης κουλτούρας και του πολιτισμού.

Επίσης στην έκθεση εκτίθονται έργα της αρχαίας ρωσικής αγιογραφίας, ξύλινα γλυπτά καθώς και χάλκινα κειμήλια που σώθηκαν στην εποχή του Νικίτα Χρουστσόφ.

"Όλος ο κόσμος σας γνωρίζει ως έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη, αλλά ο λαός σας γνωρίζει ως πατριώτης, ένα άνθρωπο που νοιάζεται για τη μοίρα της Ρωσίας, με τέλεια γνώση της ιστορίας και τέτοια αντίληψη, η οποία είναι σύμφωνη με την κατανόηση της απόλυτης πλειοψηφίας του ρωσικού λαού», ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Καλλιτέχνης κ. Γκλαζούνωφ εξέφρασε την χαρά του που ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Πινακοθήκη του, τονίζοντας ότι "το παν είναι η ενότητα των Ορθοδόξων! Σας ευχαριστούμε για όσα κάνατε για εμάς, και ζητώ να προσεύχεστε για την πατρίδα μας."

Τέλος ο Καλλιτέχνης παρουσίασε στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο έναν τόμο με τα έργα του.

pinakothiki-1

pinakothiki-2

pinakothiki-3

pinakothiki-4

pinakothiki-6

pinakothiki-7

Εμφανίσεις: 29042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!