Ελληνικής Καταγωγής Επίσκοπος στην OCA (ΦΩΤΟ)

oca-25

Του Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου

Από το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου ένας Ελληνικής καταγωγής κληρικός είναι ο νέος Επίσκοπος Σικάγου και Μεσοδυτικών Πολιτειών της καλουμένης "Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής" πρώην Μετροπόλια.

Ο κατά κόσμον Απόστολος Γκάσσιος γεννήθηκε στο Ντητρόιτ στις 6 Απριλίου 1953 από τους Έλληνες μετανάστες από την Καστάνιανη Κόνιτσης Ιωαννίων γονείς, τον Νικόλαο και την Γεωργία. Βαπτίστηκε στο Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ντιτρόιτ και παρέμεινε μέλος της ενορίας για τα πρώτα 28 χρόνια της ζωής του.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Γουέην Στέητ Γιουνιβέρσιτυ του Ντητρόιτ. και εργάστηκε ως Ψυχολόγος.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, έγινε μέλος της κοινότητας Θείας Μεταμορφώσεως, Λιβόνιας του Μίσιγκαν και τον Σεπτέμβριο του 1991 ξεκίνησε θεολογικές σπουδές στο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδιμήρου Γιόνκερς Νέας Υόρκης από το οποίο αποφοίτησε το 1994.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 25 Ιουνίου 1994 από τον Αρχιεπίσκοπο Σικάγου και Μεσοδυτικών Πολιτειών Ιώβ.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Ενορία Αποστόλου Θωμά Κόκομο Ινδιάνας (1994-2005).

Στη συνέχεια εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Χέυεσβιλ Οχάιο (2005-2006).

Ακολούθως υπηρέτησε στις Ενορίες Αρχαγγέλου Μιχαήλ Σαιντ Λούις Μισούρι, Γεννήσεως της Θεοτόκου Ντέλοουζ Μισούρι και από το 2007 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρόσφορντ Οχάιο της Βουλγαρόφωνης Επισκοπής της Μετροπόλια.

Τον Αύγουστο του 2014 τοποθετήθηκε διαχειριστής της Επισκοπής Σικάγο, υπό τον Τοποτηρητή της, Επίσκοπο Τολέδο Αλέξανδρο. Στις 20 Οκτωβρίου 2014 εκάρη μοναχός με το όνομα Παύλος, προς τιμή του αγίου Παύλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού.

Στις 21 Οκτωβρίου 2014 εξελέγη υπό της υπό τον μητροπολιτη Τύχωνα Συνόδου, επίσκοπος Σικάγο και Μεσοδυτικών Πολιτειών και στις 27 Δεκεμβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Σικάγο.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ουασιγκτώνος και Μητροπολίτης Αμερικής και Καναδά Τύχων, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιεπισκόπους Ντητρόιτ Ναθαναήλ, Αγίου Φραγκίσκου και Δυτικών Πολιτειών Βενιαμίν, Πιτσμπούργου και Δυτικής Πενσυλβανίας Μελχισεδέκ, και τους Επισκόπους Οτάβας και Καναδά Ειρηναίο, Νέας Υόρκης και Νέας Ιερεσέης Μιχαήλ, Τολέδο Αλέξανδρο και Σίτκας και Αλάσκας Δαυΐδ. Ακόμα μετείχαν ο εν Αμερική υπηρετών Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος του Πατριαρχείο Ρουμανίας και εκπρόσωπος του Επισκόπου Κλήβελαντ Πέτρου, της καλουμένης Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εκτός Ρωσίας.

Κατά το Ρωσικό έθος ο νεοχειροτονηθείς επίσκοπος, χειροτόνησε κατά την αυτή θεία Λειτουργία διάκονο, τον υποδιάκονο Αλέξανδρο Κοράντα, απόφοιτο του Σεμιναρίου του Αγίου Τύχωνα Νότιας Χαναάν Πενσυλβάνιας.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Τύχων επέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στον νέο επίσκοπο Σικάγο και ακολούθησε η ενθρόνιση του.

O Επίσκοπος Παύλος, είναι ο πρώτος έλληνας στην καταγωγή που έγινε επίσκοπος στην Ρωσικών καταβολών, σύνοδο της καλούμενης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αμερικής.

Φωτο: OCA

oca-1

oca-2

oca-3

oca-4

oca-5

oca-6

oca-7

oca-8

oca-9

oca-10

oca-11

oca-12

oca-13

oca-14

oca-15

oca-16

oca-17

oca-18

oca-19

oca-20

oca-21

oca-22

oca-23

oca-24

oca-26

oca-27

oca-28

Εμφανίσεις: 53436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!