Χειροτονία νέου Επισκόπου στο Πατριαρχείο Μόσχας (ΦΩΤΟ)

ourzo-18

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου της Μόσχας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερη αφού τελέστηκε καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης, καθώς και δύο χειροτονίες.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, χειροτόνησε Επίσκοπο Ουρζούμ τον Αρχιμανδρίτη Λεωνίδα (Τολμάσεφ).

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης Βαρσανούφιος, ο Μητροπολίτης Βιάτκα Μάρκος, ο Αρχιεπίσκοπος Σεργίεφ Ποσάντ Θεόγνωστος, ο Επίσκοπος Αναστάσεως Σάββας, ο Επίσκοπος Γιάρανσκ Παϊσιος, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μοραβίτσκι Αντώνιος, ο Επίσκοπος Κρούσεβατς Δαβίδ, ο Επίσκοπος Έγγρας Ιερώνυμος (Πατριαρχείο Σερβίας) και πλειάδα κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας για ακόμη μια φορά στην Θεία Λειτουργία, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον διάκονο Βλαντίμιρ Φιλίπωφ, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Κόπτεβο.

ourzo-1

ourzo-2

ourzo-3

ourzo-4

ourzo-5

ourzo-6

ourzo-7

ourzo-8

ourzo-9

ourzo-10

ourzo-11

ourzo-12

ourzo-13

ourzo-14

ourzo-15

ourzo-16

ourzo-17

ourzo-19

ourzo-20

ourzo-21

ourzo-22

ourzo-23

ourzo-24

Εμφανίσεις: 56909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!