Ο Καναδά και Αμερικής Τύχων αφίχθη στη Μόσχα

tyxon-1

Επίσημη επίσκεψη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας πραγματοποιεί από 2 Δεκεμβρίου 2014 ο Προκαθήμενος της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ουάσιγκτον, Μητροπολίτης πάσης Αμερικής και Καναδά Τύχων.

Στον αερολιμένα «Sheremetievo» τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Τύχωνα υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Ναροφομίνσκ Ιωάννης, Υπεύθυνος των ἐν ΗΠΑ Πατριαρχικών παροικιών, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Πιχάτς, Προϊστάμενος της ἐν Μόσχα Μετοχίου της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων, κληρικοί της Μόσχας.

Τον Μακαριώτατο κ. Τύχωνα συνοδεύουν ο Επίσκοπος Τολέντο Αλέξανδρος, ο Πρωθιερέας Ιωάννης Jillions, Πρωτοσύγκελος της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Λεωνίδας Κισκόφσκυ, Προϊστάμενος του Τμήματος εξωτερικών και διεκκλησιαστικών σχέσεων κα.

Το πρόγραμμα της επισκέψεως περιλαμβάνει συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο και το Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρεμλίνου.

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ντονσκάγια ο Μακαριώτατος κ. Τύχων θα τελέσει δοξολογία ενώπιον της λάρνακος με τιμία λείψανα του Αγίου Τύχωονος Πατριάρχου πάσης Ρωσίας.

Επίσης ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τύχων θα μεταβεί για προσκύνημα στη Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου και την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης Μόσχας και θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου κ. Τύχωνος προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας θα ολοκληρωθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

***

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης πάσης Αμερικής και Καναδά Τύχων γεννήθηκε στις 15 Ιούλιου 1966 στη Βοστώνη. Πραγματοποίησε τις θεολογικές του σπουδές στο Σεμινάριο Αγίου Τύχωνος της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το 1990 ως δόκιμος μοναχός εισήλθε στην Ιερά Μονή Αγίυ Τύχωνος Ζαντόνσκ Πενσυλβάνιας. Το 1995 εκάρη μοναχός από τον Αρχιεπίσκοπο Φιλαδελφείας Γερμανό μετονομασθείς σε Τύχωνα. Το ίδιο έτος αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος στην ίδια Μονή. Το 2000 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Το 2002 ανέλαβε Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονής Αγίου Τύχωνος και εν συνεχεία Ηγούμενος της Μονής.

Στις 14 Φεβρυαρίου 2004 χειροτονήθηκε Επίσκοπος South Canaan, βοηθός του Μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά. Από τις 28 Οκτωβρίου 2005 διατέλεσε Επίσκοπος Φιλαδελφείας και Ανατολικής Πενσυλβανίας, Σχολάρχης του Σεμιναρίου Αγίου Τύχωνος.

Από 24 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2011 ποίμανε προσωρινά την επαρχία της Μέσης Δύσεως.

Στις 9 Μαΐου 2012 προήχθη σε βαθμό Αρχιεπισκόπου.

Στις 13 Νοεμβρίου 2012 εξελέγη Προκαθήμενος της ἐν Αμερικῃ Ορθοδόξου Εκκλησίας από την ΙΖ’ Παναμερικανική Σύναξη στο Parma της Πολιτείας Ohio.

Ενθρονίσθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2013 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Ουάσιγκτον.

tyxon-2

tyxon-3

Εμφανίσεις: 46862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!