Επίσκεψη Πατριάρχη Μόσχας στην Εκκλησία της Σερβίας

Mosxas serbias

ROMFEA.GR | Την επίσημη ειρηνική επίσκεψή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας θα πραγματοποιήσει μεταξύ 14 και 16 Νοεμβρίου 2014 ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Το πρόγραμμα της επισήμου επισκέψεως προβλέπει τις συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, την κρατική ηγεσία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Στις 15 Νομεβρίου ο Πατριάρχης Κύριλλος θα συμμαετάσχει στα εγκαίνια του Ρωσικού νεκροταφείου Βελιγραδίου και του μνημείου του αυτοκράτορα Νικολάου Β΄, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου και το Μετόχιο της Ρωσικής Εκκλησίας στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Στις 16 Νομεβρίου οι Αγιώτατοι Πατριάρχες Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος και Σερβίας Ειρηναίος θα τελέσουν Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Σάββα Βελιγραδίου, πλαισιούμενοι από πλειάδα Ιεραρχών και κληρικών των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας.

Να αναφερθεί ότι το 2013 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τη Σερβία και το Μαυροβούνιο για να παραστεί στους εορτασμούς και να τιμήσει την 1700η επέτειο του Διατάγματος των Μεδιολάνων και στα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στην Ποντγκόριτσα.

Εμφανίσεις: 46830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!