Έκκληση Πατριάρχη Μόσχας για την χριστιανή Ασία Μπιμπί

Asia Bibi

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν κ. Μαμονούν Χουσεΐν, ζητώντας την απονομή χάριτος στην φυλακισμένη και καταδικασμένη σε θάνατο χριστιανή Ασία Μπιμπί έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας στην επίστολή του εκφράζει την έντονη ανησυχία της Εκκλησίας για την εν λόγω καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας παράλληλα ότι ο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι υπέρ της απελευθέρωσης της Ασία.

Να αναφερθεί ότι η Άσια Μπίμπι, μητέρα 5 παιδιών, είχε καταδικαστεί σε θάνατο καθώς είχε κριθεί ένοχη για βλασφημία το Νοέμβριο του 2010 έπειτα από τις καταγγελίες γυναικών του χωριού της με τις οποίες είχε έρθει σε αντιπαράθεση και την είχαν κατηγορήσει ότι είχε προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο πακιστανικός νόμος για την βλασφημία, προβλέπει την ποινή του θανάτου για τους πρόσωπα που απαρνούνται τον Μωάμεθ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

Προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο

της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν

κ. Μαμνούν Χουσεΐν

Εξοχώτατε, αξιοσέβαστε κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση ​​ότι την 16η Οκτωβρίου 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχώρης ενέκρινε την προηγουμένως επιβληθείσα από κατώτερο δικαστήριο ποινή του θανάτου για μια χριστιανή μητέρα πέντε παιδιών, την Asia Bibi, η οποία από καιρό ευρίσκεται στην φυλακή.

Η ποινή της Α. Bibi θα αποτελέσει όχι μόνο μια αναντικατάστατη απώλεια για την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της, αλλά επίσης θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο διάλογο Χριστιανών-Μουσουλμάνων και μπορεί να σταθεί αφορμή για μια ώθηση στην αύξηση των εντάσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο Πακιστάν και παγκοσμίως. Είμαι πεπεισμένος ότι η πολιτική ηγεσία κάθε σύγχρονου κράτους έχει ευθύνη για την τύχη των θρησκευτικών μειονοτήτων

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την έκδοση της ἐν λόγῳ δικαστικής αποφάσεως. Το ποίμνιό μας πολλών εκατομμυρίων πιστών ενώνει τη φωνή του με τη φωνή του μεγάλου αριθμού ανθρώπων διεθνώς, οι οποίοι τάσσονται υπέρ σωτηρίας της ζωής αυτής της χριστιανής.

Εκ μέρους όλων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριε Πρόεδρε Σας παροτρύνω να δώσετε χάρη στην Asia Bibi.

Με σεβασμό και ειλικρινή ελπίδα στην ευσπλαχνία Σας, διατελώ.

Εμφανίσεις: 53372
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!