Μόσχα: Συνέδριο για Άγιο Κοσμά Αιτωλό και Γέροντα Παϊσιο

agkosmas-paisios

Διεθνές θεολογικό συνέδριο, αφιερωμένο στις δύο μεγάλες μορφές του ορθόδοξου κόσμου, στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και το Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 28η Οκτωβρίου στη μεγάλη αίθουσα του Εκδοτικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα.

Διοργανωτής της διεθνούς συνεδρίου είναι ο Εκδοτικός Οίκος «Άγιο Όρος», με τη στήριξη ενημέρωσης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Το 2014 συμπληρώνονται 300 χρόνια από τη γέννηση και 235 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού 90 χρόνια από τη γέννηση και 20 από την κοίμηση του Γέροντα Παϊσίου του Αθωνίτου.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, το συνέδριο, στοχευμένα διοργανώνεται σήμερα που είναι η Ημέρα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ».

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν θεολόγοι, ιστορικοί, επιστήμονες από κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Το επιστημονικό γεγονός θα εμπλουτισθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής "Psaltika", από προβολή ντοκιμαντέρ για το Γέροντα Παΐσιο τον Αγιορείτη (έτους παραγωγής 2014) και από προβολή αποσπασμάτων του ρέκβιεμ του ομογενούς σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη «Νεομάρτυρες της Ορθοδοξίας μετά το θάνατο της Αυτοκρατορίας».

Εμφανίσεις: 30319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!