Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο

Pope1610

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ κ. Ιλαρίωνας.

Στην αρχή ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μετέφερε στον Επίτιμο Πάπα τις ολόθερμες ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Να αναφερθεί ότι στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιος Kurt Koch.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, όπως τον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων - Καθολικών, αλλά και για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος μοιράστηκες διάφορες αναμνήσεις από τις συναντήσεις με τον Πατριάρχη Κύριλλο όταν ήταν Μητροπολίτης Σμολένσκ, ενώ τόνισε ότι καθημερινά προσεύχεται για την ειρήνη στην ουκρανική γη.

Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων και ο Επίτιμος Πάπας Βενέδικτος αντάλλαξαν ευχές και δώρα σε ανάμνηση της επισκέψεως.

Εμφανίσεις: 62355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!