Ο Πατριάρχης Μόσχας εγκαινίασε νέο ξενώνα της Θεολογικής Σχολής

xenonas

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τον νέο ξενώνα της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, εγκαινίασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Στην ακολουθία του αγιασμού παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας, ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος, ο Ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου Αρχιεπίσκοπος Θεόγνωστος, καθηγητές, φοιτητές και πλήθος προσκυνητών.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος μετά το πέρας του αγιασμού απευθυνόμενος προς όλους όσους παρέστησαν, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ένιωσε ένα περιέργο συναίσθημα διότι θυμήθηκε τα σεμινάρια της εποχής του.

"Όταν ήμουν Μητροπολίτης είχα μια ξενάγηση στο σεμινάριο η οποία μου έκανε θλιβερή εντύπωση. Τότε σκέφτηκα πως δεν γίνεται να υπάρξει εδώ μέσα πνευματική υπηρεσία, κάτω από τέτοιες συνθήκες και άσχημη αισθητική στους χώρους", ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης τόνισε: "Όταν ο Κύριος με οδήγησε στην Πατριαρχική διακονία, το πρώτο πράγμα που είπα στον Πρύτανη, όταν συζητήσαμε τις προοπτικές ανάπτυξης της Θεολογικής Σχολής, τόνισα την ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν νέο κοιτώνα."

"Ο ξενώνας χτίστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα, και ελπίζω ότι αυτό θα συμβάλει στην πλήρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ατόμων που προετοιμάζονται για κάτι πιο σημαντικό, που δεν είναι άλλο από το να υπηρετήσει τον Κύριο", πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην οικοδόμηση του ξενώνα, τονίζοντας ότι τέτοια έργα γίνονται για την αναβίωση της πνευματικής ζωής του λαού μας.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, προσέφερε στον ξενώνα μια εικόνα του Σωτήρος Χριστού.

xenonas1

xenonas2

xenonas3

Εμφανίσεις: 61345
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!