Ο Πατριάρχης Μόσχας ευλόγησε τις εργασίες Μοναχικού Συνεδρίου (ΦΩΤΟ)

monaxiko-laura-8

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου οι εργασίες του Μοναχικού Συνεδρίου για τον Άγιο Σέργιο του Ραντονέζ.

Συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας στην Λαύρα του Αγίου Σεργίου, ο Πατριάρχης Μόσχας ευλόγησε την έναρξη του Μοναχικού Συνεδρίου παρουσία Ηγουμένων και Ηγουμενισσών της Ρωσίας.

Το Μοναχικό Συνέδριο διοργανώθηκε από το Συνοδικό Τμήμα Μοναστικής ζωής, και θα ασχοληθεί με την αναβίωση των μοναστηριών στην σύγχρονη Ρωσία.

Στο εν λόγω συνέδριο ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισσαίος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον Άγιο Σέργιο και στον τρόπο ζωής των μοναχών ανά τους αιώνες.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Σεργκίεφ Ποσάντ κ. Θεόγνωστο Ηγούμενο της Λαύρας του Αγίου Σεργίου, για την προετοιμασία των εορτασμών για τα 700 χρόνια και την άριστη διεξαγωγή.

Τέλος οι εργασίες του Μοναχικού Συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

monaxiko-laura-1

monaxiko-laura-2

monaxiko-laura-3

monaxiko-laura-4

monaxiko-laura-5

monaxiko-laura-6

monaxiko-laura-7

monaxiko-laura-9

monaxiko-laura-10

monaxiko-laura-11

monaxiko-laura-12

monaxiko-laura-13

monaxiko-laura-14

Εμφανίσεις: 65524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!