Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στον Περιφερειάρχη του Αικατερίνμπουργκ (ΦΩΤΟ)

periferiarxis-15

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Τον Περιφερειάρχη του Αικατερίνμπουργκ επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος μετέφερε την περασμένη Τρίτη την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος.

Τον Μητροπολίτη Κερκύρας στην είσοδο της Περιφέρειας τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, καλωσορίζοντας αυτόν και την τιμία συνοδεία του.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλο, έτυχε θερμής υποδοχής απο τον Περιφερειάρχη κ. Ευγένιο Κουιβάσεφ.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην πολή του, τονίζοντας ότι "είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η επίσκεψή σας, αλλά και μεγαλή ευλογία η έλευση του τιμίου λειψάνου."

Αμέσως μετά ο κ. Κουιβάσεφ ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους της Περιφέρειας, όπως το Μουσείο, το Παλάτι ενός μεγάλου ευεργέτη της πόλεως όπου εκεί φιλοξενήθηκαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πολλοί επιφανείς.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη χαρακτήρισε σημαντική την συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις των δύο χωρών.

"Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, και χαίρομαι ιδιαιτέρως για την αγάπη και τον σεβασμό που έχετε προς την Εκκλησία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεκτάριος.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου και της συνοδείας, όπου εκεί του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Σεργίου, το έμβλημα της πόλεως πάνω σε μαλαχίτη και έναν πίνακα με το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε επίσημα τον Περιφερειάρχη κ. Κουιβάσεφ να επισκεφθεί την Κέρκυρα, τονίζοντας ότι θα είναι μεγάλη χαρά γι΄ αυτόν να επισκεφθεί το μαργαριτάρι του Ιονίου.

periferiarxis-1

periferiarxis-2

periferiarxis-3

periferiarxis-4

periferiarxis-5

periferiarxis-6

periferiarxis-7

periferiarxis-8

periferiarxis-9

periferiarxis-10

periferiarxis-11

periferiarxis-12

periferiarxis-13

periferiarxis-14

periferiarxis-16

periferiarxis-17

periferiarxis-18

periferiarxis-19

periferiarxis-20

periferiarxis-21

periferiarxis-22

periferiarxis-23

Εμφανίσεις: 62762
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!