Μοναχικό Συνέδριο στην Ι.Μ. Γκάνινα Γιάμα (ΦΩΤΟ)

monaxiko sinedrio-17

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Γκάνινα το Μοναχικό Συνέδριο με αφορμή τα 700 χρόνια από την γέννηση του Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την έναρξη των εργασιών του Μοναχικού Συνεδρίου.

Στο μοναχικό συνέδριο προεδρεύει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αικατερίνμπουργκ και Βερχοτούρι κ. Κύριλλος, ενώ Γραμματέας είναι ο Αρχιμ. Ποιμήν, Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Βασιλικών Νεομαρτύρων.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Μητροπολίτη Αικατερινμπουργκ ο οποίος καλωσόρισε τους Αρχιερείς, τους Ηγουμένους και Μοναχούς από την Ελλάδα, ενώ ευχήθηκε το εν λόγω συνέδριο να είναι καρποφόρο στις καρδιές όλων.

Στη συνέχεια έγινε η ανάγνωση της εισήγησης του καθηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ με θέμα: "Η προσφορά του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού στον Ορθόδοξο Μοναχισμό".

Επίσης ακολούθησε χαιρετισμός του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισαίου.

Αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: "Ιδιαιτερότητες του σημερινού μοναχισμού: προβλήματα και λύσεις."

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Μεθόδιος, έκανε ομιλία με θέμα: "Πνευματικά θεμέλια του κοινοβίου".

Επίσης στο μοναχικό συνεδρίο μίλησε η Καθηγουμένη Ευφημία της Ι.Μ. Παντοκράτορος Χριστού, Κέρκυρας με θέμα: "Σταυροαναστάσιμη βιοτή και τελευτή".

Να αναφερθεί ότι ακολούθησαν εισηγήσεις Ηγουμένων και Ηγουμενισών Ρωσικών Μονών με θέματα σχετικά με την ζωή στη Μονή, καθώς και τις βασικές αρχές της καταρτίσεως ενός Κοινοβίου με βάση το βίο του Αγίου Σεργίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με εισήγηση της Καθηγουμένης Θεοξένης της Ι.Μ. Χρυσοπηγής Χανίων με θέμα: "Το μοναστήρι ως πνευματική οικογένεια: Οι σχέσεις μεταξύ του Ηγουμένου και των αδελφών στο φως της πατερικής παραδόσεως."

monaxiko sinedrio-1

monaxiko sinedrio-2

monaxiko sinedrio-3

monaxiko sinedrio-4

monaxiko sinedrio-5

monaxiko sinedrio-6

monaxiko sinedrio-7

monaxiko sinedrio-8

monaxiko sinedrio-9

monaxiko sinedrio-10

monaxiko sinedrio-11

monaxiko sinedrio-12

monaxiko sinedrio-13

monaxiko sinedrio-14

monaxiko sinedrio-15

monaxiko sinedrio-16

monaxiko sinedrio-18

monaxiko sinedrio-19

monaxiko sinedrio-20

monaxiko sinedrio-21

monaxiko sinedrio-22

monaxiko sinedrio-23

monaxiko sinedrio-24

monaxiko sinedrio-25

monaxiko sinedrio-26

monaxiko sinedrio-27

monaxiko sinedrio-28

monaxiko sinedrio-29

monaxiko sinedrio-30

monaxiko sinedrio-31

monaxiko sinedrio-32

monaxiko sinedrio-33

monaxiko sinedrio-34

monaxiko sinedrio-35

monaxiko sinedrio-36

monaxiko sinedrio-37

monaxiko sinedrio-38

monaxiko sinedrio-39

Εμφανίσεις: 96511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!