Κερκύρας: ''Η Ελλάδα δέχθηκε πολλές ευεργεσίες από την Αγία Ρωσία''

epifaneis-34

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Συνάντηση με πολιτικούς, στρατιωτικούς και επιχειρηματίες του Αικατερινμπουργκ είχε πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος την Τρίτη μετέφερε την τιμία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Ι.Μ. Αικατερίνμπουργκ, μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου.

Συγκεκριμένα στην κατοικία του Πατριάρχη Μόσχας η οποία βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων της Ρωσικής, πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμην του Σεβασμιωτάτου και της Συνοδείας του.

Εκεί τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Επίσκοπος Ιννοκέντιος ο οποίος αναφέρθηκε στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας, καθώς και στην σχέση του Αγίου Θεοδώρου Ουζακώφ με το νησί της Κέρκυρας.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι είναι μεγάλη ευλογία για το Αικατερινμπουργκ η έλευση της τιμίας χείρας του Αγίου Σπυρίδωνος.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τα καλά του λόγια και εξέφρασε την χαρά του για την σημερινή δεξίωση.

"Μέσα από την καρδιά μου απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό από την όμορφη Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Κέρκυρα που στολίζει το δυτικό μέρος της Ελλάδος", ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Νεκτάριος τόνισε: "Η σχέση μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας είναι μια σχέση με άρρηκτους ιστορικούς δεσμούς."

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε και στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν μόνο πολιτικός αλλά ήταν και πνευματικός άνθρωπος, καθώς και ο Άγιος Θεόδωρος Ουζακώφ.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε πάντοτε στραμμένα τα μάτια της στην Ρωσία, πιστεύοντας ότι το γένος το ξανθό θα την βοηθούσε.

"Πραγματικά γευθήκαμε πολλές ευεργεσίες από την Αγία Ρωσία, αλλά και η Αγία Ρωσία πολλές επιδράσεις έλαβε από την Ελλάδα", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος είχε κατ΄ιδίαν συνομιλία με τον Εκπρόσωπο του Προέδρου Πούτιν στα Ουράλια κ. Μωυσίεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών και την Υφυπουργό Δικαιοσύνης.

epifaneis-25

epifaneis-26

epifaneis-27

epifaneis-28

epifaneis-29

epifaneis-30

epifaneis-31

epifaneis-32

epifaneis-33

epifaneis-35

epifaneis-36

epifaneis-37

epifaneis-38

epifaneis-39

Εμφανίσεις: 78110
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!