Ο Αρχιεπίσκοπος Τούρκου στον Πατριάρχη Μόσχας

mosxas-tourkoy

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φιλανδίας, Αρχιεπίσκοπο Τούρκου Κάρι Μγιακίνεν, είχε την Τρίτη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Αντιπρόεδρος Αρχιμ. Φιλάρετος Μπουλέκωφ και γραμματείς του Τμήματος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της συνοδείας του στην Μόσχα και το Πατριαρχείο, τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ Ρωσικής και Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας ξεκίνησε από το 1970.

"Ο διμερής διάλογος και οι επαφές ενίσχυσαν τις σχέσεις των δύο εκκλησιών αλλά και των δύο χωρών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Τούρκου ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη, για να συζητήσουν τις προοπτικές για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ευαγγελικής και Ρωσικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, καθώς και θέματα που αφορούν την προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, καθώς και σε περιοχές που υπάρχει διωγμός των Χριστιανών.

Εμφανίσεις: 45745
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!