Στόχος εμπρηστικής επίθεσης κτίριο ιδιοκτησίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

ebrismos

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης και βανδαλισμού έγινε κτίριο ιδιοκτησίας της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα.

Μέρος του κτιρίου τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ σε τοίχους γράφτηκαν συνθήματα κατά του χριστιανισμού.

Εκ πρώτης όψεως, υπεύθυνοι για την επίθεση φέρεται να είναι Εβραίοι εξτρεμιστές, αφού σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρά των δραστών είναι «εθνικιστικά».

Το κτίριο βρίσκεται κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης και την Πύλη Τζάφα. Χρησιμοποιείται ως χώρος διδασκαλίας θρησκευτικών σπουδών.

Χθες προκλήθηκαν ζημιές σε τζαμί παλαιστινιακού χωριού κοντά στη Βηθλεέμ από εμπρηστική επίθεση Εβραίων εποίκων, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Νεότερη ενημέρωση

«Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση κατά κτηρίου, το οποίο ανήκει στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία των σπουδαστών την Πατριαρχικής Σχολής της Σιών.

Πρόκειται για μία τυφλή πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας που αποτελεί πλήγμα στη διατήρηση του πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα των Ιεροσολύμων.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νικόλαου Κοτζιά, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα παρακολουθεί στενά την κατάσταση, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μετέβη στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση, συνοδεύοντας την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες ισραηλινές Αρχές θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο δήμαρχος Ιεροσολύμων και το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση σε κτίριο της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin, συνομίλησε με τον Πατριάρχη της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο μετά την εμπρηστική επίθεση στην Ιερουσαλήμ εκφράζοντας την θλίψη και το σοκ του για την επίθεση με εμπρησμό και γκράφιτι εναντίον κτηρίου μέσα στις εγκαταστάσεις της Ελληνο-Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Όρος Σιών.

«Είναι αδιανόητο να συντελείται τέτοια πράξη σε οίκο προσευχής. Πρόκειται για αποτρόπαιο έγκλημα. Πρέπει να γίνει έρευνα και οι υπαίτιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Τέτοιοι εγκληματίες δεν βάζουν μόνο φωτιά σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, αλλά προκαλούν ανάφλεξη στην πυριτιδαποθήκη πάνω στην οποία όλοι βρισκόμαστε», τονίζει ο Ισραηλινός Πρόεδρος.

«Η προστασία και συντήρηση των Άγιων Τόπων, τόσο εκείνων που είναι ιερά για μας αλλά και εκείνων που είναι ιερά για άλλους είναι καθήκον μας ως κράτος και κοινωνία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε τέτοιες επιθέσεις να υπονομεύσουν τον κοινό ιστό της ζωής μας εδώ. Έχουμε υποχρέωση να θέσουμε τέλος σε τέτοιες απαίσιες πράξεις», πρόσθεσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος.

Ο δήμαρχος Ιεροσολύμων, Nir Barkat «Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες ελεεινές πράξης στην Ιερουσαλήμ. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτή την συμπεριφορά και φέρουμε τους υπαίτιους ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Επιμέλεια: Μαρία Τσαγγάρη

Εμφανίσεις: 36154
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!