Μισόλογα από τη ΔΙΣ για την περίπτωση Ειρηναίου

ieros-ieron-1

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να παρέμβει στην υπόθεση του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου.

Σε επιστολή που παρέλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Δ.Ι.Σ. ο Πατριάρχης κατηγορεί την Εκκλησία της Ελλάδος ότι δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στα εσωτερικά της Εκκλησίας.

Επισημαίνει πως πρόκειται για εκκλησιαστική εισπήδηση και δεν προτίθεται να συναινέσει ούτε να συμφωνήσει σε μία τέτοιου τύπου παρέμβαση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη για να διευθετήσουν το ζήτημα.

Νεότερη ενημέρωση 14.07

Σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής με την οποία διαμαρτύρεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για παρέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στα εσωτερικά της.

Η ενημέρωση που έχουμε εμείς από συνοδικό ιεράρχη είναι πως υπήρξε έντονη διαμαρτυρία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της θέματα, την οποία εκ παραδρομής ο ιεράρχης ίσως εκτίμησε ότι έγινε μέσω επιστολής όπως και αναφέραμε.

Ωστόσο ο Αρχιγραμματέας Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο οποίος προθύμως έσπευσε με επίσημη ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ. να μας "διαψεύσει" ας απαντήσει στα εξής:

- Ισχύει ναι ή όχι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει προγραμματίσει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για να εξετάσει την περίπτωση του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου για "ανθρωπιστικούς λόγους";

- Ισχύει ναι ή όχι το αίτημα αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος να συστήσουν επιτροπή που θα εξετάσει την περίπτωση του κ. Ειρηναίου; Και αν όχι, Άγιε Αρχιγραμματέα τότε γιατί δεν διαψεύσατε και τότε την σχετική μας είδηση;

- Ισχύει ναι ή όχι ότι υπάρχει δυσφορία από αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να ασχοληθεί με την περίπτωση του πρώην Πατριάρχη;

Δείτε το ρεπορτάζ της Romfea.gr: Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για την ''απελευθέρωση'' του έγκλειστου Πατριάρχη

Εμφανίσεις: 79324
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!