Τα Θεοφάνεια στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ)

iordania-6

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και υποδειγματική τάξη τελέσθηκε –με το παλαιό ημερολόγιο- η εορτή των Θεοφανείων στην Ι. Μητρόπολη Φιλαδελφείας του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεορσολύμων, στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού επί ιορδανικού εδάφους, στον τόπο που βαπτίσθηκε ο Κύριος.

Η πομπή ξεκίνησε από το καθολικό της Ι. Μονής Τιμίου Προδρόμου προεξάρχοντος του Σεβ. Φιλαδελφείας κου Βενεδίκτου, υπό τους ήχους των φιλαρμονικών της αστυνομίας και των προσκόπων ως και άγημα αυτών.

Την μεγάλη δεσποτική εορτή των Ορθοδόξων τίμησαν έμπρακτα ο Υπουργός Δημοσίων Έργων, δύο βουλευτές ορθόδοξοι και δύο μουσουλμάνοι.

Επίσης παρόντες ήταν οι πρεσβευτές της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας και Βελγίου, οι δήμαρχοι Αμμάν και Φχές, διοικητές του στρατού ως και ο στρ/κός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριος, γεν. αρχ/κός επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως και ο Σεβ. Βενέδικτος απηύθυνε θερμούς ευχαριστήριους λόγους για τον Μεγαλ. Βασιλέα του χαλιφάτου και μετέφερε πατρικές ευχές της Α.Θ.Μ. του πατρός και ποιμενάρχη όλων κου κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ ώστε όλοι να έχουν υγεία και χρόνια πολλά.

Τους επισήμους ο Σεβασμιώτατος τους δεξιώθηκε στην συνέχεια στο ηγουμενείο της Μονής . Οι πιστοί που μετείχαν ξεπέρασαν τους έξι χιλιάδες.

iordania-1

iordania-2

iordania-3

iordania-4

iordania-5

iordania-7

Εμφανίσεις: 44670
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!