Γραφείο στην Αθήνα ζήτησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

antiox

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Τη θεσμική παρουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Αθήνα, μέσω της λειτουργίας Γραφείου Αντιπροσωπείας, ζήτησε σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο Πατριάρχης Ιωάννης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στο περιθώριο της συνάντησής τους στην Ιερά Σύνοδο, κατά την επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Πατριάρχης έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας Γραφείου αντιπροσώπευσης του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δεσμεύτηκε να δώσει κάποια θετική ή αρνητική απάντηση στον Πατριάρχη, αφού το αίτημα πρέπει να διαβιβαστεί και να ληφθεί η τελική απόφαση από την Δ.Ι.Σ.

Αν τελικά δοθεί έγκριση για να λειτουργήσει γραφείο του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Αθήνα τότε αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αφού ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ανάλογα αιτήματα και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες (Μόσχας, Ρουμανίας κλπ).

Εμφανίσεις: 60459
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!