Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Πατριάρχη Ιωάννη

antiox-papoulias-3

Το ανώτατο παράσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Πατριάρχη Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας και Μεσοποταμίας, Ιωάννη, τον οποίον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους μητροπολίτες που τον συνόδευαν.

Ο κ. Παπούλιας εξήγησε ότι, με την πράξη αυτή η Ελλάδα καταδεικνύει ότι κάνει αυτό που πρέπει για τη στήριξη των ορθόδοξων χριστιανών στη περιοχή, ενώ εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αντιοχείας για τους χριστιανικούς λαούς της περιοχής.

Ωστόσο, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς, όπως είπε, «ο συριακός λαός κι άλλοι λαοί της περιοχής, βυθίζονται όλο και περισσότερο στον πόλεμο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίστασε να μιλήσει για βαρβαρότητα από ορισμένους, εννοώντας σαφώς τους τζιχαντιστές, καθώς και για μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργεί η πολεμική σύρραξη στη Συρία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε επιπλέον ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις στην περιοχή εκφράζοντας την ελπίδα να επικρατήσει η ειρήνη σύντομα.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αντοχείας Ιωάννης, ευχαρίστησε για την τιμή στο πρόσωπό του καθώς και για το ενδιαφέρον της Ελλάδας και του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικώς για τη στήριξη των χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής.

antiox-papoulias-1

antiox-papoulias-2

antiox-papoulias-4

Εμφανίσεις: 34045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!